Info en tools rond het gehospitaliseerde kind in het Brussels gewest

Het project werd opgestart in 2007 op initiatief van de gewestelijke ministers bevoegd voor gezondheid. Hospichild.be verstrekt informatie over alle administratieve, economische, sociale en professionele aspecten inzake de hospitalisatie van een kind, jonger dan 16 jaar. Hospichild.be bevat geen medische informatie.

De site wordt dagelijks geüpdatet met de hulp van professionals uit verschillende vakgebieden en is op korte tijd een referentie geworden voor de Brusselse organisaties en de pediatrie.De website bevat inhoudelijk meer dan 3000 pagina’s, bestaande uit drie 3 delen (Voor, Tijdens en Na de hospitalisatie), daarnaast zijn er 4 dossiers (Ziekenhuis en financiële bijstand, Ziekenhuis en beroepsleven, Ziekenhuis en school, Rond de hospitalisatie).

De site is volledig tweetalig Nederlands - Frans, de Engelse versie is voorzien voor 2009-2010.

Voorts bereidt het Hospichild-team zijn eerste symposium voor dat plaats zal hebben in 2010 en handelt over de belevenis en ervaring van de zorgverlener. Wenst u op de hoogte te blijven,  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Voor meer info, bezoek de website www.hospichild.be of de volgende rubrieken:

 

 visuel hospi de retour NLComp

 

Home Hospichild