Vragen?

  • Welke informatie kan ik bij het CMDC terugvinden?

De verzamelde informatie heeft betrekking op twee complementaire aspecten van de Brusselse welzijns- en gezondheidssector: een overzicht van de organisaties en een documentair fonds verbonden aan deze sector.

Wie op zoek is naar verenigingen in de sectoren Huisvesting, Thuislozenzorg, Ouderen, Hulpverlening aan personen met een handicap, Jongeren, Gezondheid (fysiek en geestelijk), enz. kan terecht op Sociaalbrussel.be.

Het CMDC beschikt over meer dan 4000 adressen van Brusselse diensten en organisaties die actief zijn in de welzijns- en gezondheidssector. We kunnen u via e-mail adressen in verschillende formaten (Word, PDF, Excel) bezorgen of op etiketten afdrukken.

Ons documentatiefonds bestaat uit bijna 20.000 documenten in het Frans of het Nederlands over de welzijns- en gezondheidssector in Brussel en België. U vindt er artikels, naslagwerken, rapporten, verslagen van colloquia, activiteitenverslagen, memorandums, enz.

  • Wanneer kan ik bij het CMDC terecht?

Het centrum is open van maandag tot vrijdag, van 9 uur tot 12 uur en van 14 uur tot 16 uur.

  • Moet ik een afspraak maken?

We ontvangen enkel na afspraak zodat we uw informatieaanvraag kunnen voorbereiden. U kunt ons telefonisch (02/511.08.00) of via e-mail ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ) contacteren.

Klik hier voor onze contactgegevens

  • Kan ik de documenten lenen?

Neen. De documenten kunnen enkel ter plaatse worden geraadpleegd.

  • Is de toegang tot de documentatie gratis?

Ja, het raadplegen van de documenten is gratis. Fotokopiëren gebeurt echter tegen betaling.

  • Kan ik de documenten fotokopiëren?

U kunt de documenten in zwart-wit kopiëren tegen 0,15 euro per pagina.

  • Staat de documentaire catalogus online?

Ja, de catalogus van BRUDOC is online raadpleegbaar via het volgende adres: www.brudoc.be. Aarzel echter niet ons te contacteren voor uw thematische opzoekingen! We helpen u bij uw opzoekingswerk.

  • Kan ik in het CMDC op internet?

Er staan vier computers met internetaansluiting ter beschikking van de bezoekers. Ze zijn uitgerust met de basisprogramma’s (Office).

  • Waar is het CMDC gelegen?

Het CMDC bevindt zich op de derde verdieping van het gebouw gesitueerd op de Verenigingstraat 15 te 1000 Brussel. Klik hier om het CMDC op plan te vinden.

  • Is het CMDC toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit?

Ja, onze lokalen zijn gelegen op de derde verdieping, bereikbaar via een lift. De deuren en toiletten zijn aangepast aan de toegankelijkheidsnormen.

Home Publicaties Overheden Atlas: Thuiswonen na je 65ste