Ikebana

Het CMDC-CDCS staat in voor de coördinatie, de lay-out en de samenstelling van de IKEBANA-collectie, een initiatief van de ministers bevoegd voor Bijstand aan Personen in de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie van Brussel-Hoofdstad.

Lijst van de nummers :

  • Nr. 1: Waardig ouder worden in Brussel

Ikebana 1Dit eerste nummer bevat het verslag van het colloquium 'Waardig ouder worden in Brussel' dat in 2006 georganiseerd werd door de Brusselse ministers bevoegd voor Bijstand aan Personen, in samenwerking met de Ligue des Familles, Infor-Homes en Home-Info. In dit colloquium werd ingegaan op het probleem van de vergrijzing van de bevolking, dat concrete en vernieuwende antwoorden van de overheid vereist.

 

  • Nr. 2: Immigratie en ouder worden

Ike02_nl_colorDit tweede nummer bevat het verslag van het colloquium 'Immigratie en ouder worden' dat in 2006 georganiseerd werd door de Brusselse ministers bevoegd voor Bijstand aan Personen, in samenwerking met het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding.
In dit colloquium werd de reflectie over de vergrijzing van de bevolking voortgezet, maar dit keer met focus op de migranten.

 

  • Nr. 3: De opvang van nieuwkomers in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest/Vaststellingen 2007

Ike03_nl_colorDit 3e dossier bevat een studie van de CIRE (www.cire.be), onder supervisie van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding (CGKR).
Na een voorstelling van de algemene context inzake het profiel van de "nieuwkomers" (NK) besteedt het document aandacht aan het definiëren van de termen 'nieuwkomers' en 'opvang' en aan de politieke en operationele impact van deze termen.

Wenst u meer informatie?