Drieledig partnerschap

brochure bruso nl

Sociaal Brussel, de tweetalige sociale kaart van het Brussels Hoofstedelijk Gewest, bevordert en faciliteert de toegang naar de diensten actief in de welzijns- en gezondheidssector en ondersteunt de lokale en gewestelijke actoren bij het beantwoorden van de noden van de inwoners.

Website en digitale innovatie: sociaal.brussels is de digitale kaart, de virtuele toegangspoort naar de diensten in de welzijns- en gezondheidssector.

De gegevens van Sociaal Brussel worden gratis verspreid onder de licentie CC-BY. Deze licentie laat aan derden toe de gegevens te hergebruiken, op voorwaarde dat men de originele creatie en bron vermeldt op de volgende wijze : "CMDC-CDCS vzw | Sociaal Brussel (https://social.brussels)"

Expertise op aanvraag: onder voorwaarde, aanpak op maat en intersectorale en gemeenschapsoverschrijdende expertise in verband met de informatie over het welzijns- en gezondheidsaanbod.

Netwerking: de professionals ondersteunen bij de doorverwijzing naar een specifieke dienst, het aanbod koppelen aan de noden en de netwerkvorming tussen de professionelen en de opgenomen diensten stimuleren.

Klik hier om de website Sociaal Brussel te openen


Verschillende communicatiekanalen

Sociaal Brussel deelt nieuws uit de Brusselse welzijns- en gezondheidssector via twee belangrijke communicatiekanalen: sociale media (meerdere keren per week), nieuwsartikelen en een maandelijkse tweetalige nieuwsbrief.


Projecthistoriek

Sociaal.brussels is het resultaat van de samenwerking van het CMDC-CDCS met het CIBG (Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest) en de BWR - nu Kenniscentrum WWZ. De sociale kaart van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, is online gegaan in 2008.

Sociaal.brussels is de nieuwe versie van de website die online staat sinds midden 2017.

Het CMDC-CDCS staat in voor het centraliseren en actualiseren van de gegevens, het standaardiseren en het beschrijven van de organisaties, het vertalen en organiseren van de informatie, en het aansturen van de IT-ontwikkelingen.

Sociaal Brussel is een missie toegekend aan het CMDC-CDCS op mandaat van het Verenigd College van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie.


Meer informatie

  • Raadpleeg de website sociaal.brussels
  • Raadpleeg de informatiebrochure van Sociaal Brussel beschikbaar in de rubriek "Downdloads" rechtsbovenaan. U vindt er onder meer informatie over de scope, de informatiebronnen en de doelstellingen van Sociaal Brussel.
  • Raadpleeg de praktische handleidingen bij het gebruik van de functionaliteiten van de website (zie rubriek "Downloads")
  • Maak kennis met 21 activiteitensectoren en de thematische boomstructuur ontwikkeld door Sociaal Brussel op maat van het Brusselse welzijn- en gezondheidslandschap (rubriek "Downloads")
  • Raadpleeg de 230 type erkenningen die opgevolgd worden door Sociaal Brussel (rubriek "Downloads")
  • Raadpleeg een van de rubrieken van het menu SOCIAAL BRUSSEL van deze site
Home Sociaal Brussel